Színfalak mögött: Hialuronsav

arcápolás, frissítő, hialuronsav, szemkörnyékápoló, szérum

 

Színfalak mögött: Hialuronsav

Drogériák, gyógyszertárak, kozmetikusok és bőrgyógyászok ajánlják nap mint nap hirdetésekben, magazinokban, vagy személyesen a hialuronsavas kozmetikumok használatát. Valljuk be, hogy két emberfajta létezik: aki használja, és aki tervezi, hogy használni fogja, mert mindenki tudja, hogy a hialuronsav hidratálja a bőrt, és azt is tudja mindenki, hogy hidratálni jó!

Szervezetünkben is megtalálható!

Az emberi testben fontos szerepet játszik a hiarulonsav, a bőrben, az ízületi folyadékokban, izmokban és csontokban is megtalálható. Szervezetünk egyik legfontosabb sejten kívüli eleme. Korunk előrehaladtával szervezetünkben csökken a hiarulonsav képződés, például porckopás is kialakulhat így, és a sokat emlegetett ráncok. Különböző orvosi kezelésekhez is használják, egyes területeken azért, hogy pótolják, mint például reumatológián, ortopédián, vagy bőrgyógyászatban. A szervezet más területein, ahol a hialuronsav természetesen nem fordul elő, pedig gyógymódként, hiszen nagyon hatékony gyulladáscsökkentő.

Hogyan állítják elő?

Biotechnológiai eljárásokkal, növényi forrásokból, fermentációs folyamatok során nyert termék, tehát állati eredetű anyagot nem tartalmaz, így a hialuronsav vegán alapanyag.

Mi rejlik a színfalak mögött? Hogyan hidratál a hialuronsav?

A hialuronsav alapvetően kivételes nedvességmegtartó és nedvesség-felszívó képességének köszönhetően nagyra értékelt kozmetikai hatóanyag. Két fajtáját használják a kozmetikában, magas molekulatömegű, mely bőr mélyén hat, illetve alacsony molekulatömegű, mely a bőr felszínén hat. Bőrünknek szüksége van mindkét változatra, ugyanis más hatást fejtenek ki, nézzük meg pontosan milyen hatásokról beszélünk:

Magas molekulatömegű hialuronsav hatásai:

  • hosszantartó hidratálást biztosít
  • védi a bőrt a kiszáradástól, csökkenti a bőr hámlását
  • védő és feszesítő hatású réteget képez a bőr felületén
  • egyenletesebb és simább, bársonyosabb megjelenést kölcsönöz a bőrnek
  • enyhíti a finom vonalak és a ráncok kinézetét

Nagyon alacsony molekulatömegű hialuronsav hatásai:

  • mély és tartós hidratálást biztosít
  • biztosítja a felhám gyors sejthidratációját
  • elősegíti a sérült bőr regenerálódását
  • feljavítja a bőr textúráját, a hosszútávú használat a bőrt feszesebbé és rugalmasabbá teheti
  • elősegíti a szabadgyökök elleni küzdelmet és erősíti az UV sugárzás elleni védelmet

A hialuronsav javasolt használata

Idővel az emberi testben így a bőrben is csökken a természetes hidratáltság, melynek eredménye, hogy a bőr rugalmatlan lesz. Nagyon fontos fenntartani a bőr rugalmasságát, hogy a meglévő ráncokat halványítsuk, illetve, megelőzzük a kialakulásukat. Hidratálással tudjuk elérni a kívánt eredményt. A tudomány jelenlegi állása szerint a hialuronsavnak van a legnagyobb nedvességfelszívódó képessége alacsony páratartalmú környezetben, és alacsony nedvességfelszívódó képessége magas páratartalmú környezetben, fenntartva a szükséges egyensúlyt. A hialuronsav tartalmú szemkörnyékápolók, szérumok használata napi szinten javasolt ahhoz, hogy kellő hatását hosszútávon ki tudja fejteni, és megóvja bőrünket a kiszáradástól, rugalmatlanságtól.

Tekintsd meg hialuronsav tartalmú termékeimet: