Csodás illatú, vitaminokban gazdag alapanyag: A sárgabarackmagolaj

arcápolás, Bőrprobléma, Csodaszer, Esztétika, Hajápolás, Hidratáló, Natúrkozmetikum, Szépség

Mi minden jut eszünkbe a sárgabarackról?  Nyár, napsütés, finom édes ízvilág, terméstől rogyadozó sárgabarackfa, és még sorolhatnánk. A magjáról kevesebbet tudunk, mint a gyümölcsről, pedig ezt a természeti kincset nem szabad szó nélkül hagyni.

Honnan származik?

A sárgabarackfa hazánkban a legismertebb termesztett fa. Sokan nem tudják, hogy eredetileg Kínából származik, de Európába már Örményországból telepítették.

Hogyan készül?

A sárgabarack olajtartalma a közepén található magból származik. Csonthéjas magját széttörve találhatjuk meg a magházat, és ezen belül a sárgabarack magját. Ebből a magból, hideg préseléssel nyerik ki az olajat, tehát ipari körülmények között erőteljes nyomó hatásnak teszik ki, és távolítják el az olajat csonthéjas magjából.

Miért jó a bőrnek?

A sárgabarackmagolaj könnyű textúrájának és jó felszívódási képességének köszönhetően az első számú választás abban az esetben, amikor természetes megoldást keresünk arcmasszázshoz vagy a fejbőr állapotának javításához. Egy sötétsárga színű olaj, mely a bőrbe masszírozva könnyen és gyorsan szívódik fel. Nagyon praktikus alapanyag, hiszen használata után nem hagy zsíros érzetet. Rendkívül gazdag A- és E-vitaminban. Az A-vitamin antioxidáns hatása révén megóvja a bőrt a napfény káros hatásaitól, és megőrzi bőrünk egyenletes tónusát. Az olajban található fitoszterolok öregedésgátló hatásúak, és elsőrangú gyulladáscsökkentők. Az E-vitamin szintén egy antioxidáns, amely bőrünk védelmében sok szerepet játszik. A sárgabarackmagolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért nagyon jól regenerálja, táplálja és varázsolja simává a bőrt.

Hatékonyságát könnyen lehet növelni, ha ligetszépe-, vagy vadrózsaolajjal kombináljuk.

Jótékony hatása a hajra

A sárgabarackmagolaj megoldást jelenthet irritált fejbőr esetén, ugyanis nyugtató hatással van a fejbőrre, és egyben hidratálja is azt. A bőrirritáció gyakran a legfőbb oka a korpásodásnak, tehát egyes esetekben akár a korpára is megoldást jelenthet.

Szerintem egy nagyon szuper alapanyag a natúrkozmetikumokhoz a sárgabarackmagolaj, ezért természetesen több termékemben is felbukkan J

Tekintsd meg sárgabarackmagolaj tartalmú termékeimet:

kollagenes-arckrem

Kollagénes arckrém

testapolo

Testápoló

hialuronos-szemkornyek-apolo

Hialuronos szemkörnyék ápoló

miracle-szerum

5+1 Miracle serum

kreatinos-taplalo-hajpakolas-200ml

Keratinos tápláló hajpakolás

natur-sampon

Natúr sampon